من در این سلسله مقالات سعی کردم
از قانون بیست-هشتاد استفاده کرده و تقریبا بیش از هشتاد درصد مطالب مربوط
به بهینه سازی (سئو) را در چیزی بسیار کمتر از 20 درصد از حجم مطالبی که می
توان در این زمینه گفت را ارائه کنم. اکنون به اختصار 20 مورد از کارهایی
که برای سئو کردن وبلاگ یا سایت خود انجام دهید را به طور خلاصه ذکر می
کنم. البته کارهایی که در مورد وبلاگ ها می توان انجام داد نسبت به وبسایت
ها محدود تر است و کاربران وبلاگ اغلب دسترسی لازم برای اعمال برخی تغییرات
و تنظیمات ندارند و بنابراین من هم از درج برخی از نکات که فقط مخصوص به
وبسایت هاست خودداری می کنم...
من در این سلسله مقالات سعی کردم از قانون بیست-هشتاد استفاده کرده و تقریبا بیش از هشتاد درصد مطالب مربوط به بهینه سازی (سئو) را در چیزی بسیار کمتر از 20 درصد از حجم مطالبی که می توان در این زمینه گفت را ارائه کنم. اکنون به اختصار 20 مورد از کارهایی که برای سئو کردن وبلاگ یا سایت خود انجام دهید را به طور خلاصه ذکر می کنم. البته کارهایی که در مورد وبلاگ ها می توان انجام داد نسبت به وبسایت ها محدود تر است و کاربران وبلاگ اغلب دسترسی لازم برای اعمال برخی تغییرات و تنظیمات ندارند و بنابراین من هم از درج برخی از نکات که فقط مخصوص به وبسایت هاست خودداری می کنم.
برخی از نکات خلاصه شده ی درسهای قبلی هستند.
1- کلمات کلیدی موضوع وبلاگ یا وبسایت خود را
شناسایی و یادداشت کنید.
2- هرگاه مطلبی منتشر می کنید سعی کنید کلمه ی
کلیدی در آدرس (لینک) مربوط به مطلب نیز قرار گیرد.
3- سعی کنید از
کلمات کلیدی به طور صحیح و با جمله بندهای درست در متن هر مطلب استفاده
کنید.
4- از قرار گیری کلمات کلیدی در عنوان صحفه مطمئن شوید
5- از
قرار گیری کلمات کلیدی در متاتگ کلمات کلیدی (keywords) مطمئن شوید
6-
از قرار گیری کلمات کلیدی در متاتگ توضیح (description) مطمئن شوید
7-
از قرار دادن توضیح (alternate text) برای تصاویری که در مطالب درج می کنید
مطمئن شوید.
8- ترتیبی بدهید که لینک شما در وبلاگها و وبسایت های
زیادی درج شود.
9- از تلاش برای تقلب و کلک زدن به گوگل اجتناب
کنید(گوگل مکانیسم های بسیاری برای مقابله با متخلفین دارد)
10- از کپی
کردن مطالب دیگران اجنتاب کنید و سعی کنید مطالب اختصاصی خودتان را ارسال
کنید.
11- از قرار دادن یک مطلب در چندین آدرس خودداری کنید(وبلاگهای
مشابه ایجاد نکنید).
12- تعداد مطالب و صفحات خود را تا حد ممکن افزایش
دهید.
13- از امکانی که با نام برچست و یا تگ معروف است استفاده کنید
اما در این کار زیاده روی نکنید.
14- به هر صفحه و وبلاگی لینک ندهید و
با افراد زیادی تبادل لینک نکنید.
15- تا حد امکان از قالب های سبک و
ساده استفاده کنید.
16- از قالبهای با کد و اچ تی ام ال استاندارد
استفاده کنید.
17- در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید و تا می توانید لینک
وبلاگ خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.
18- از فریم ها و فایلهای
فلش در وبلاگ خود استفاده نکنید.
19- از برخی امکانات گوگل مانند گوگل
وبمستر استفاده کنید.
20- اگر وبلاگ شما یک وبلاگ تخصصی است آنرا در
دایرکتوری دیموز (DMOZ) ثبت کنید.
تاکید می کنم که این تمام نکاتی نیست که شما با انجام آنها می توانید وبلاگ خود را توسط رعایت آنها به رتبه ی اول نتایج جستجوی گوگل نزدیک کنید اما اینها مهمترین ها می باشند و در صورت اعمال آنها می توانید مطمئن باشید که وبلاگ شما یک وبلاگ پویا و زنده خواهد بود که معمولا با جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با خود در سه صفحه ی نخست نتایج نمایش داده خواهد شد.
اما راه دوم برای اینکه گوگل یک صفحه ی اینترنتی را شناسایی کند شناساندن دستی است که برای این کار کافی است به لینک http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl بروید و در قسمت url آدرس وبلاگ و در قسمت کامنت توضیح کوتاهی درباره ی وبلاگ خود وارد کرده و با وارد نمودن متن تایید دکمه ی add url را کلیک کنید تا لینک شما اضافه شود. (آموزش تصویری ثبت سایت یا وبلاگ در موتور جستجوگر گوگل)
اما در هر صورت نباید انتظار داشته باشید که گوگل سریع لینک را قبول کرده و آنرا در نتایج به نمایش در آورد.
برای مطمئن شدن از اینکه گوگل آن لینک را پذیرفته یا خیر می توانید با جستجوی عبارت site:yoursite.com در گوگل از این موضوع اطمینان حاصل کنید (به جای عبارت yoursite.com آدرس وبلاگ خود مثل mjmafi.blogfa.com را وارد کنید) مثلا در لینک
http://www.google.com/search?q=site:blogfa.com مشخص شده است که لینک سایت blogfa.com پذیرفته شده همچنین تمام لینکهایی که وابسته به این آدرس هستند و در گوگل پذیرفته شده اند نیز به نمایش در خواهند آمد عدم نمایش لینک نشانگر آن است که گوگل هنوز آن صفحه را شناسایی نکرده است. (برای تست مطالب جدید تر هم می توانید لینک اختصاصی آن مطلب را به جای عبارت yoursite.com قرار دهید مانند :http://www.google.com/search?q=site:blogfa.com/post-155.aspx )
دقت فرمایید منظور بنده صرفاً این نیست که شما با وبلاگها یا وبسایتهای بیشتری تبادل لینک کنید زیرا تبادل لینک به این معناست که در ازای درج لینک، لینک شوید، بلکه منظور من این است که لینکهای داده شده به وبلاگ خود را افزایش دهید و البته بدیهی است که یکی از راه های افزایش لینک های داده شده به وبلاگ شما تبادل لینک است.
در واقع یکی از مهمترین پارامترهایی که گوگل برای رتبه بندی صفحات در نظر می گیرد تعداد لینکهای داده شده به یک صفحه است (البته با تاثیر دادن همزمان پارامترهایی که در درسهای گذشته به آنها پرداخته شد).
البته فقط لینک شدن ملاک نیست بلکه اینکه با چه عبارتی لینک شوید هم بسیار حائز اهمیت است زیرا وقتی در صفحات بسیاری به یک صفحه ی مشخص با عبارتی مشخص لینک داده می شود گوگل به این نتیجه می رسد که این صفحه یک صفحه ی تخصصی در رابطه با آن کلمه است و به همین دلیل جایگاه آن را در نتایج جستجو ارتقاء می دهد مثلا خود شما (و بسیاری وبلاگنویسان و وبمسترها) ممکن است در وبلاگتان به عنوان لینکدونی یا ... به صفحاتی مثل خود سایت گوگل با کلمه "گوگل" یا به سایت یاهو با عنوان "یاهو" لینک دهید یا به سایت بلاگفا با عنوان "بلاگفا" لینک دهید، و این کار باعث می شود لینکهای داده شده به این سایت با آن عبارت افزایش یابد و آن صفحات در جستجوی آن کلمه در نتایج برتر به نمایش درآیند.
حتی بر اساس این مقوله بمب های گوگلی را می توان منفجر کرد (بمب گوگلی به این معناست که به یک صفحه با عبارت مورد نظر آنقدر لینک داده شود تا گوگل آن صفحه را در نتیجه ی برتر به نمایش در آورد که این کار اغلب با هدفهای سیاسی و تجاری انجام می پذیرد)
بگزارید یک مثال ایرانی از بمب گوگلی برایتان بزنم تا این درس را بهتر متوجه شوید: چند سال پیش که بحث خلیج عربی (به جای خلیج فارس) را مطرح کردند(در گوگل و برخی موسسات بین المللی) از آنجا که این مساله را هیچ ایرانی نمی توانست تحمل کند بمب گوگلی Arabian gulf طراحی و منفجر شد به این صورت که یک ایرانی صفحه ای با عنوان Arabian gulf طراحی کرد و در متن آن پیام خود را قرار داد (صفحه ای شبیه به پیامی که اینترنت اکسپلورر هنگام عدم دسترسی به یک صفحه نشان می دهد با متن The Gulf You Are Looking For Does Not Exist. Try Persian Gulf. به معنی خیلج مورد نظر یافت نشد . خیلج فارس را امتحان کنید) به این ترتیب هنگامی که کسی در هر کجای دنیا در گوگل عبارت مجعول arabian gulf را جستجو کند با این صفحه در نتیجه اول گوگل بر خورد خواهد کرد جالب است بدانید این کار در کمتر از چند روز به وسیله ی تعداد بسیار زیاد لینکهایی که از طرف وبلاگنویسان و وبمسترهای ایرانی به این صفحه داده شد اتفاق افتاد. نکته این بود که برای عملی شدن این طرح وبلاگ نویسان باید فقط با عبارت Arabin gulf به این صفحه لینک می دادند، نه کمتر نه بیشتر....
البته در اینجا تنها کمیت صفحاتی که به شما لینک می دهند شرط نیست بلکه کیفیت آن ها نیز مهم است، و مهمترین پارامتر برای تشخیص کیفیت یک صفحه از لحاظ تاثیر گزاری در رتبه ی شما در گوگل پیج رنک گوگل آن صفحه است که هرچه پیج رنک بالاتر باشد تاثیر گذاری آن نیز بیشتر است.
نکته ی دیگری که باید توضیح دهم این است که مهم نیست لینک شما در کجای یک صفحه باشد و اهمیتی ندارد که کسی روی آن کلیک کند یا خیر بلکه مهم این است که لینک شما وجود داشته باشد.
خوب حال ما به عنوان یک وبلاگ نویس چگونه می توانیم لینکهای داده شده به وبلاگمان را افزایش دهیم؟ برای این کار راههای زیادی وجود دارد که برخی از آنها را در ادمه عنوان می کنم:
1-ارزانترین و ساده ترین کار تبادل لینک است به این معنا که در ازای لینک دادن دیگران به شما نیز به آنها لینک دهید.(برای اینکار می توانید به وبلاگهای دیگران سر بزنید و به آنها پیشنهاد تبادل بدهید البته این کار هم دارای نکات دیگری است که سعی خواهم کرد در مقاله ای دیگر به آن بپردازم)
2-ثبت لینک در دایرکتوری ها و لیستهای اینترنتی.(در این وبلاگ برخی از آنها معرفی شده یا خواهند شد)
3-ثبت لینک با پرداخت مبلغی به سایتهایی که جایگاه ویژه ای در گوگل دارند و این کار را برای شما انجام می دهند.
4- اگر کیفیت مطالب شما ارتقا یابند به نجوه ی که بسیار منحصر به فرد باشند بزودی افراد بسیاری در وبلاگهایشان شما را در قسمت لینک دونی لینک شما را ثبت خواهند کرد.
*عزیزانی که هیچ گونه آشنایی با کدهای اچ اتی ام ال ندارند پیشنهاد می شود ابتدا مطلب درباره ی اچ تی ام ال را مطالعه نمایند.
متاتگهای زیادی برای موتورهای جستجو وجود دارد که من در اینجا قصد ندارم تمام آنها را توضیح دهم اما به نظر میرسد دو متاتگ keywords و description برای جستجوگرهای اینترنتی از اهمیت بیشتری برخوردارند که شما می توانید هر دوی آنها را در بین تگ هد (HEAD) از قالب وبلاگ خود پیدا کنید و به صورتهای زیر هستند.
متاتگ کی وردز (keywords) با معادل فارسی کلمات کلیدی به صورت زیر:
متاتگ دسکریپشن (description) با معال فارسی توضیحات به صورت زیر:
توجه داشته باشید که در قالب شما ممکن است طراح قالب تگهای مخصوص سرویس وبلاگ نویسی شما را قرار داده باشد تا بطور خودکار برخی عبارات با آنها جایگزین شود مثلا ممکن است در سرویس بلاگفا تگی که عنوان را مشخص می کند در تگ کی وردس قرار گیرد و به این ترتیب عنوان هر صفحه به عنوان یکی از کلمات کلیدی محسوب شود که کار بسیار صحیحی است و شما می بایست این عبارت را تغییر ندهید بلکه فقط کلمات مرتبط را علاوه بر آن بیافزایید و اگر کلمات غیر مرتبطی وجود دارد حذف نمایید همچنین در تگ توضیحات معمولا نویسندگان حرفه ای قالب وبلاگ ترتیبی می دهند تا توضیحاتی که کاربر قبلا به عنوان توضیح وبلاگ در قسمتی همچون توضیحات وبلاگ وارد کرده است در این قسمت قرار گیرد.
حال ممکن است این سوال را از بنده داشته باشید که شما عملا باید چه کاری انجام دهید تا از این قسمت به نحو احسنت استفاده نمایید...
شما باید در قسمت متاتگ keywords کلمات
کلیدی مرتبط با وبلاگ خود را وارد کنید البته با در نظر گرفتن نکات زیر:
1-
کلمات میبایسی با یک حرف کاما (،) از یکدیگر جدا شوند.
2- تعداد کل
حروف (کاراکتر) هایی که در این قسمت قرار می گیرد بهتر است کمتر از سیصد
حرف باشد(با در نظر گرفتن فاصله ها و کاما ها)
3- اگر کلمه ی کلیدی شما
یک عبارت مانند "آموزش وبلاگ نویسی" است بهتر است سه کلمه یا کمتر
باشد(ملاک برای تعداد کلمه فاصله های بین آنهاست)
در قسمت متاتگ description یک توضیح کوتاه از وبلاگ خود قرار دهید که این توضیح باید به صورت یک جمله باشد و البته خود این جمله باید حاوی کلمات کلیدی باشد. معمولا این عبارت در هنگام لیست نتایج به عنوان توضیح در زیر لینک وبلاگ شما در نتایج گوگل خواهد آمد البته اگر این قسمت حاوی هیچ کلمه ی کلیدی نباشد گوگل به ناچار قسمتی از خود متن وبلاگ (که حاوی کلمات مورد نظر باشد) را نمایش خواهد داد. سعی نمایید تعداد کل کاراکترهای این قسمت هم بیشتر از 250 حرف (با احتساب فاصله ها) نباشد.
کمی به کد کوتاه اریه شده دقت کنید از این کد چه میفهمید خوب البته اگر یک طراح وب باشید بدون شک میگویید این یک کد بسیار بسیار ساده ی اچ تی ام ال است
در واقع کد بالا حداقل ملزمات یک صفحه ی اینترنتی است و شاید هیچ صفحه ی در اینترنت پیدا نکنید که در آن از کدهای بالا استفاده نشده باشد . تقریبا همه ی صفحات اینترنتی به شکلی از اچ تی ام ال نوشته میشوند حتی زبانهای دیگر هم در خود بشکل توکار از این زبان برای نمایش صفحاتشان استفاده میکنند مثلا پی اچ پی که یکی دیگر از زبانهای متداول خلق صفحات وب است از اچ تی ام ال برای نمایش محتویات و وظایفش به کاربر استفاده میکند و اگر اچ تی ام ال نبود مرورگرهای ما قادر به نمایش صفحات نبودند حال من به توضیحاتی درباره ی اچ تی ام ال میپردازم تا شما با این زبان در حد اطلاعات عمومی مورد نیاز یک وبلاگ نویس آشنا شوید و بدیهی است که آموزش اچ تی ام ال در این مقاله ی کوچک نمیگنجد
اچ تی ام ال چیست؟
اچ تی ام ال یک زبان
است که به شما امکان میدهد متن را قالب دهی کنید، تصاویر گرافیکی ، صوت و
ویدیو را اضافه کنید و همه ی اینها را در یک فایل متنی که هر کامپیوتری
میتواند آنرا بخواند ذخیره و سپس در صورت تمایل آنرا از طریق شبکه ی جهانی
اینترنت با همه ی دنیا به اشتراک بگذارید . اچ تی ام ال متشکل شده از یک
سری تگهاست که هرکدام از تگها یک وظیفه ی خاص را برعهده دارند. این تگها با
یک دستور مشخص شروع و با دستوری مشخص دیگری که بسیار شبیه به دستور شروع
کننده است به پایان میرسند مثلا در اچ تی ام ال به وسیله ی تگ <html> به مرورگر گفته میشود که کدهای اچ تی
ام ال از اینجا شروع میشوند و به وسیله ی کد </html> مشخص میشود که کدهای اچ تی ام ال به
پایان رسیده اند که در کد بالا میتوانید دستور آغازین و پایانی این تگ را
با رنگ سبز ببینید و همانطور که در کد بالا قابل مشاهده است در بین هر تگ
دستورات دیگری قرار گرفته اند مثلا در بین تگ <html> تگهای
مانند تگ هد<head> و تگ بادی <body> قرار گرفته
اند که من آنها را برایتان به ترتیب با رنگهای آبی و صورتی مشخص کرده ام و
نیز میبینید که در بین تگ هد تگ دیگری با نام تیتل <title> قرار
گرفته که آنرا هم با رنگ قرمز برایتان متمایز نموده ام. حتما به این نکته
پی بردید که تمام تگهای تمام کننده فقط در ممیز قبل از دستور با تگ شروع
کننده فرق دارند و نیز با دقت به کد بالا به این نکته هم میتوان پی برد که
بعضی از تگها وظیفه ی نگهداری تگهای دیگر و بعضی تگها وظیفه دارند که عنصری
مشخص مانند متن یا تصویر را در صفحه به نمایش بگذارند مثلا تگ هد وظیفه
دارد بعضی تگهای دیگر مانند تگ تیتل را در خود نگهداری کند و تگ تیتل وظیفه
دارد عنوان صفحه را که در موقع اجرای کد توسط مرورگر در نوار عنوان مرورگر
به نمایش در میاید را در خود نگهدارد و تگ بادی هم محتویات خود صفحه را که
ممکن است حاوی متن ، تصویر ، صدا و یا حتی ویدیو و عناصر دیگر که در وب
قابل مشاهده اند را نگه میدارد البته نمایش هر یک از عناصر صفحه خود توسط
دستورات دیگری انجام میشود اما در هر حال این تگ بادی است که باید همه ی
آنها را در خود نگهدارد تا مرورگر بتواند کدها را تفسیر کند . به یاد داشته باشید که اگر کسی از شما بخواهد کدی را در بین فلان
تگ وارد کنید شما میبایست ابتدا تگ شروع کننده و تمام کنند را پیدا کنید و
سپس به صورتی که کد جدید در کار سایر کدها اخلال ایجاد نکند کد را قرار
دهید .مثلا اگر گفته شد کدی را در بین تگ هد وارد کنید باید این کد را طوری
قرار دهید که تگ دیگری مانند تگ تیتل را بهم نریزد
منظور من از هر دو جمله ی بالا یک چیز است پس بهتر
است من از عبارتی استفاده کنم که کلمات کلیدی بیشتری را در رابطه با آن
مطلب داراست و یقیناً جمله دوم را انتخاب خواهم کرد.
گاهی با اضافه کردن
یک حرف اضافه مانند (و = and ) یا (یا = or) و ... می توان کلمات کلیدی بیشتری را (بدون آنکه
هدف شما برای قرار دادن کلمات کلیدی بیشتر نمایان باشد) وارد متن نمود یا
هنگامی که کلمه ای می آورید معادل (یا مترادف) آنرا در داخل پرانتز هم
بیاورید و بسیاری نکته های دیگر که پی بردن شما به آنها چیزیست که باعث
تفاوت شما میان یک وبلاگنویس حرفه ای و غیر حرفه ای خواهد شد.
فراموش
نکنید که هر کاری اندازه ای دارد و نباید تلاش برای افزودن کلمات کلیدی
باعث طولانی شدن مطالب شما گردد.
حال اگر هنوز وبلاگ خود را نساخته اید در انتخاب آدرس و اگر دارای وبلاگ در سرویسی می باشید که امکان قرار دادن کلمات کلیدی در آدرس لینک مطالب را دارد در انتخاب تگ مناسب به نکات مطرح شده در این درس توجه نمایید.
در درست بعدی برایتان در مورد مکانهایی که کلمات کلیدی میبایست قرار گیرند توضیح خواهم داد.یکی از مهمترین بحثها در مورد افزایش آمار بازدید یک صفحه ی اینترنتی(وبلاگ یا وبسایت) بحث بهینه سازی برای موتورهای جستجو و در راس این موتورها سایت گوگل است، گفته میشود در دنیا حدود شصت درصد جستجوهای اینترنتی از طریق گوگل انجام میپذیرد اما عقیده ی شخصی بنده این است که این درصد برای کاربران ایرانی کاملا متفاوت است و شاید بتوان به جرات گفت که گوگل دل بیش از نود درصد کاربران ایرانی را بدست آورده است.
سلام دوست خوبم
وب قشنگی داری
خوشحال میشم به وب من هم سر بزنی
میتونی برای وبلاگت آدرس جدید ثبت کنی
http://s2a.ir